Info

10 redenen om een iPhone refurbished te kopen bij Mobisite.be

10 redenen om een iPhone refurbished te kopen bij Mobisite.be

Heb je weleens tegen jezelf gezegd dat een nieuwe iPhone echt gewoon te duur was? Dan ben je echt niet de enige. Maar wat wil je dan wel? Maar voordat je naar een budget smartphone met Android gaat kijken, waarom zou je niet kiezen voor een iPhone refurbished? 

Met een iPhone refurbished haal je een bijna nieuwe telefoon in huis welke technisch in perfecte staat verkeerd. Optisch kan je voor een ‘mint condition’ of ‘als nieuw’ toestel kiezen, of voor eentje met een deukje en een krasje hier en daar tegen een flinke korting. Gebruik de refurbished iPhone in combinatie met een hoesje en screenprotector, dan zie je daar niets meer van. In dit artikel geven wij je 10 redenen om voor een iPhone refurbished te kiezen.

1   Een geweldige prijs

Als je kiest voor een iPhone refurbished weet je zeker dat je de telefoon in huis haalt die je wilt, maar dan een stuk goedkoper. Refurbished toestellen hebben een veel lagere prijs als nieuwe toestellen terwijl ze net zo lang mee kunnen gaan. Met een refurbished toestel kan je voor elk budget een top-of-the-line telefoon kopen die bij jou past. Zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen. 

2   Goed voor het milieu

Wanneer je kiest voor een iPhone refurbished betekend dat dat er 1 nieuwe telefoon minder geproduceerd hoeft te worden. Hierdoor is het een bewuste keuze voor het milieu. Het produceren van telefoons is namelijk erg schadelijk en dat terwijl de iPhone refurbished toestellen nog prima meerdere rondes mee zouden kunnen gaan bij een tweede eigenaar. 

Niet alleen is er minder productie van nieuwe toestellen nodig, oude toestellen worden met hierdoor beter gerecycled. Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen in de natuur terecht zoals lood, kwik, chromium en cadmium. 

3   Technische topconditie

Alle Refurbished toestellen worden individueel geïnspecteerd op meer dan 50 punten. Waar nodig worden onderdelen vervangen, reparaties gedaan en software wordt geüpdatet. Zo weet je zeker dat een iPhone refurbished los toestel in topconditie verkeerd in technisch gezien net zo goed is als een splinternieuwe iPhone. Een refurbished toestel doet niet onder aan een nieuwe en kan nog jaren mee gaan. 

4   Optisch als nieuw

Afhankelijk van de keuze die je maakt kan je toestel ook optisch écht zo goed als nieuw zijn. Dit noemen we ‘mint condition’. Deze toestellen zien er nog precies zo uit als toen ze voor de allereerste keer uit de doos tevoorschijn kwamen. Je kan ook kiezen voor een ‘als nieuw’ toestel. Deze kunnen zeer kleine imperfecties hebben die bijna niet opvallen. Een iPhone refurbished die als nieuw is, is duidelijk altijd met veel zorg behandelt. Daarnaast kan je ook kiezen voor een heel goed of redelijk toestel. Deze zullen wat meer imperfecties hebben die kunnen oplopen tot kleine deukjes en krassen. Deze toestellen zijn nog goedkoper als de hogere twee categorieën. Wanneer je je telefoon toch met een screenprotector en hoesje gebruikt zullen imperfecties amper opvallen en heb je er ook geen last van. De keuze is natuurlijk aan jou voor welke optische optie je gaat. 

Mocht je voor een van de lagere categorieën kiezen en hier bij nader inzien toch niet tevreden over zijn mag je het toestel altijd binnen 14 dagen terugsturen. Dan storten wij het aankoopbedrag terug zonder poespas. 

5   Je krijgt gewoon garantie

Net als bij een nieuw toestel krijg je gewoon twee jaar fabrieksgarantie. De refurbished iPhone is tenslotte technisch vernieuwd en terug naar een technische topconditie gebracht. En daar hoort een garantie bij. Mocht er onverhoopt toch iets zijn kan je een toestel altijd naar ons opsturen ter reparatie en dan zorgen wij dat alles goedkomt. 

6   Niet tevreden? Gewoon je geld terug zonder gedoe

Het kan natuurlijk zijn dat je voor een redelijk toestel hebt gekozen omdat deze het goedkoopst zijn, maar toch liever voor een als nieuw gaat omdat het niet je ding is. Of misschien heb je voor een iPhone refurbished 12 Pro Max gekozen en wil je toch liever een maatje kleiner en ruil je hem liever in voor een iPhone refurbished 12 Pro. Dat kan allemaal, en dat kan zonder gedoe. Binnen 14 dagen mag je jouw product zonder opgaaf van reden retour sturen, dan storten wij jouw volledige aankoopbedrag terug. Maar je mag je toestel natuurlijk ook gewoon ruilen bij ons.  

7   Geen contracten

Bij Mobisite verkopen wij geen toestellen met contracten. Wij verkopen een iPhone refurbished los toestel, zonder gedoe. Al onze toestellen zijn simlock-vrij en kunnen met alle providers gebruikt worden. Dus je hoeft je geen zorgen te maken om BKR-registraties door telecomcontracten of dat je simkaart straks niet werkt.

8   Betrouwbare toestellen

Een iPhone refurbished is net zo betrouwbaar als een nieuwe iPhone. Dit komt omdat alle refurbished toestellen grondig gecontroleerd zijn op hun werking.  Ze kunnen nog jaren mee gaan ondanks dat ze al een paar jaar dienstgedaan hebben bij de eerste eigenaar. Natuurlijk zit er ook gewoon twee jaar fabrieksgarantie op waardoor je verzekerd bent van een probleemloos functionerend toestel. 

9   Veiliger dan tweedehands

Je kan natuurlijk een tweedehands iPhone kopen in plaats van een iPhone refurbished. Het grote verschil is alleen dat je met een tweedehands iPhone kopen het risico loopt dat het toestel niet naar behoren werd of geen gezonde accu meer heeft. Daarnaast zit er op een tweedehands iPhone meestal geen garantie meer en koop je in feite andermans afdankertje, zoals deze is. Met een iPhone refurbished loop je deze risico’s niet. Je toestel is gecontroleerd, gerepareerd, geüpgraded en geüpdatet waar nodig zodat deze technisch weer als nieuw is. Waardoor je ook weer twee jaar garantie hebt op je toestel.

10   Goedkoop back-up toestel

Voor sommige mensen is het altijd belangrijk om een back-up toestel achter de hand te hebben. Zeker voor zakelijke gebruikers die pertinent niet een paar dagen zonder een goed functionerende telefoon kunnen werken. Het aanschaffen van een iPhone refurbished zorgt ervoor dat je een back-up toestel kan aanschaffen voor een fractie van de prijs. Zo heb je altijd een tiptop en goed werkend toestel achter de hand in een noodsituatie. 

Ga naar refurbished iPhones

Volgende lezen

Wat is een refurbished iPhone eigenlijk?

MOBISITE VERTELT

Lees mee
InfoiPhone 15

Alles wat je moet weten over de iPhone 15

De langverwachte iPhone 15-serie is eindelijk hier! Apple heeft weer indrukwekkende nieuwe functies en specificaties toegevoegd aan deze toestellen, die de verwachtingen van zelfs de meest veeleise...

iPhonesiPhone 12 mini vs iPhone 13 mini.

iPhone 12 mini vs iPhone 13 mini. Een Diepgaande Vergelijking

De iPhone 12 mini en iPhone 13 mini zijn beide kleine krachtpatsers van Apple die indruk maken met hun compacte formaat en geavanceerde functies. Hoewel ze op het eerste gezicht veel op elkaar lijk...

Refurbishedrefurbished iPhone

Refurbished iPhone kopen?

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken het voor communicatie, informatie, en entertainment. Maar het kan een flinke investering zijn om altijd het nieu...