iPhones

Apple iPhone 13 vs iPhone 14. Wat zijn de verschillen?

Apple iPhone 13 vs iPhone 14. Wat zijn de verschillen?

​De Apple iPhone 13 en iPhone 14 zijn twee van de meest populaire smartphones op dit moment. Beide telefoons zijn voorzien van de nieuwste technologieën en bieden vele mogelijkheden voor gebruikers. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee toestellen? In dit blog lees je alles over de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 13 en 14!

Het verschil in ontwerp tussen de iPhone 13 en 14 is niet zo drastisch als je zou verwachten. De nieuwe iPhone 14 behoudt hetzelfde algemene uiterlijk en gevoel als de iPhone 13, met een paar belangrijke wijzigingen. Een van de meest opvallende veranderingen is de overstap naar een nieuw ontwerp met platte randen. Hierdoor krijgt de iPhone 14 een moderner uiterlijk en ligt hij makkelijker in de hand. Een andere verandering is de toevoeging van een extra cameralens aan de achterkant van de telefoon. Deze extra lens maakt 2x optische zoom mogelijk en verbetert de prestaties bij weinig licht.

Display

De iPhone 13 heeft een 6.1-inch OLED-display met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Dit is een verbetering ten opzichte van de iPhone 12, die een 5.8-inch OLED-display met een resolutie van 2436 x 1125 pixels had.

De iPhone 14 heeft ook een 6.1-inch OLED-display, maar met een hogere resolutie van 2532 x 1170 pixels. Dit is een verbetering van 10% ten opzichte van de iPhone 13.

De pixeldensity van de iPhone 13 is 460ppi, terwijl die van de iPhone 14 476ppi is. Dit betekent dat de iPhone 14 scherper is dan de iPhone 13.

Ook de helderheid is verhoogd. De iPhone 13 heeft een maximumhelderheid van 800 nits, terwijl de iPhone 14 een maximumhelderheid van 1200 nits heeft. Dit maakt de iPhone 14 beter zichtbaar in felle omgevingen.

De verhouding tussen de breedte en lengte van het display is ook anders. De iPhone 13 heeft een verhouding van 19.5:9, terwijl de iPhone 14 een verhouding van 20:9 heeft. Dit betekent dat de iPhone 14 iets breder is dan de iPhone 13.

Een andere verandering is de locatie van de notch. De notch bevindt zich nu aan de bovenkant van het display in plaats van aan de onderkant. Dit maakt het makkelijker om met één hand te bedienen.

Camera's

De iPhone 13 heeft twee camera's aan de achterkant, waarmee je foto's en video's kunt maken met een hoge kwaliteit. De iPhone 14 heeft ook twee camera's, maar biedt een betere beeldkwaliteit dankzij de vernieuwde camera-sensor. Ook is er een nieuwe functie beschikbaar in de camera-app van de iPhone 14: Night Mode Time-Lapse. Dit maakt het mogelijk om timelapse-video's te maken met een langere sluitertijd, waardoor je beter nachtbeelden kunt maken.

Processor en RAM-geheugen

De iPhone 13 heeft een A13-processor, 3 GB RAM-geheugen en 64 GB of 256 GB opslagruimte.

De iPhone 14 is de opvolger van de iPhone 13. Deze telefoon heeft een A14-processor, 4 GB RAM-geheugen en 128 GB of 256 GB opslagruimte.

In terms of prestaties, de iPhone 14 is dus beter dan de iPhone 13. Deze telefoon heeft een krachtigere processor en meer RAM-geheugen. Je kunt ook meer bestanden opslaan op deze telefoon. Als je naar het beeldscherm kijkt, zijn er geen verschillen tussen de twee telefoons. Beide telefoons hebben een 6,1-inch Retina HD-beeldscherm. Dit betekent dat je een scherp en levendig beeld zult zien op beide telefoons.

Simkaarten

Met iPhone 13 en 14 kun je twee simkaarten gebruiken in plaats van één. Dit is handig als je twee telefoonnummers hebt of als je in twee verschillende landen wilt bellen.

Batterijcapaciteit

Het verschil in batterijcapaciteit tussen de iPhone 13 en de iPhone 14 is niet significant, maar er zijn enkele kleine verschillen. Hier zijn de details:

iPhone 13:

Batterijtype: Li-Ion
Batterijcapaciteit: 3,227 mAh


iPhone 14:

Batterijtype: Li-Ion
Batterijcapaciteit: 3,279 mAh


Dit betekent dat de iPhone 14 een iets grotere batterij heeft dan de iPhone 13, met een verschil van ongeveer 52 mAh. Hoewel dit verschil niet enorm is, kan het bijdragen aan een iets betere batterijduur en prestaties bij de iPhone 14, maar de impact kan variëren afhankelijk van het gebruik en andere factoren.

De belangrijkste verschillen tussen de twee toestellen zitten in de beeldkwaliteit van de camera en de Night Mode Time-Lapse-functie in de camera-app van de iPhone 14. Wat betreft prijs, is er slechts een kleine prijsverschil tussen de twee toestellen.

Wil je er één kopen? Je kan op de volgende link klikken om onze refurbished telefoons te bekijken.

Refurbished iPhones >

Volgende lezen

iPhone 13 vs iPhone 12
Ontdek alles over Apple's iPhone SE 2020

MOBISITE VERTELT

Lees mee
InfoiPhone 15

Alles wat je moet weten over de iPhone 15

De langverwachte iPhone 15-serie is eindelijk hier! Apple heeft weer indrukwekkende nieuwe functies en specificaties toegevoegd aan deze toestellen, die de verwachtingen van zelfs de meest veeleise...

iPhonesiPhone 12 mini vs iPhone 13 mini.

iPhone 12 mini vs iPhone 13 mini. Een Diepgaande Vergelijking

De iPhone 12 mini en iPhone 13 mini zijn beide kleine krachtpatsers van Apple die indruk maken met hun compacte formaat en geavanceerde functies. Hoewel ze op het eerste gezicht veel op elkaar lijk...

Refurbishedrefurbished iPhone

Refurbished iPhone kopen?

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken het voor communicatie, informatie, en entertainment. Maar het kan een flinke investering zijn om altijd het nieu...